FAQ

Wie kan zich registreren?
Iedereen met een e-mailadres of social media account kan zich aanmelden. Nadat U bent ingeschreven kunt u beginnen met het aanmaken van een idee, of starten met het investeren in een innovatief idee of concept. Dus als u zoek bent naar start- of groeikapitaal, of als u wilt investeren in de nieuwe Bill Gates of een ander innovatief project wil steunen kunt u zich aanmelden!

Wat doet crowdfundnederland.nl?
Crowdfundnederland.nl is een platvorm waar particulieren en ondernemers hun ideeën voor een project kunnen presenteren & pitchen. Particulieren, maar ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren om zo de realisatie van een project mogelijk te maken. Deze methode van financiering wordt ook wel 'crowdfunding' genoemd. De projectsponsor krijgt van de projectmaker ook iets terug voor zijn bijdrage, bijvoorbeeld kortingsbonnen, of een gratis product, vermelding op de website of een uitnodiging bij de opening. Zo deelt uiteindelijk iedereen in de passie van het project.
Crowdfundnederland.nl is een bedrijf en vraagt mede om de kosten van de website te financieren maar ook om de projecten elders in ons netwerk te promoten een bijdrage van €25,- en commissie van slechts 3 %. (bijdrage van €25,- vervalt voor de eerste 50 projecten)

Waarom zou ik een project ondersteunen op Crowdfundnederland.nl?
Investeer zonder risico: mocht een project niet binnen de gestelde tijdslimiet het streefbedrag binnenhalen, dan wordt het bedrag binnen 5 werkdagen teruggestort op uw rekening (Wij werken met Paypal adaptive payment en later ook automatische incasso, dus hebben zelf geen grip op de eventuele investeringen/donaties, dat heeft alleen u).
Steunt nieuw talent of een goed initiatief: U helpt een nieuw idee te verwezenlijken of een nieuwe kans. U maakt het mogelijk om hun droom te verwezenlijken, dat ene project te realiseren op een snelle & democratische wijze.
U bepaalt of een project doorgaat of niet!!.

Streefbedrag of niets, waarom is dat?
Alle projecten op Crowdfundnederland.nl moeten het streefbedrag halen voordat de tijdslimiet is verstreken. Zo niet, dan vervalt alles en hoeven de donateurs/investeerders geen geld te betalen. Waarom?
Minder risico voor iedereen. Als u 50.000 euro nodig hebt voor een project en u ontvangt uiteindelijk maar 15.000 euro toezeggingen verwachten de sponsors toch een 50.000 euro project, (want daar is de beloning ook naar)
Het motiveert mensen. Als u een project steunt dan wilt u ook dat dit gerealiseerd wordt. Zo draagt iedereen bij tot het promoten en dus promotie van een project op Crowdfundnederland.nl.

Wat gebeurt er met mijn geld?
Uw investering/donatie wordt  verwerkt via Paypal adaptive payments of Ideal via onze partner Icepay en op een zgn. tussenrekening geplaatst die door Crowdfundnederland.nl wordt beheerd. Hier staat uw bijdrage veilig. Pas wanneer een project binnen de gestelde termijn 100% van het streefbedrag heeft bereikt, wordt het geld overgemaakt aan de projectmaker. Als het project niet het streefbedrag haalt, wordt uw bijdrage binnen 5 werkdagen teruggestort op uw rekening. Ook anonieme donaties worden aan de hand van de bankgegevens teruggestort.

Risico's
Als crowdfunder investeert u in een project of idee en dat kan risicovol zijn. Natuurlijk zet de ondernemer zich naar beste kunnen in om de afspraken na te komen. Maar er blijft altijd een zeer groot risico dat de ondernemer bij pech of onmacht niet kan voldoen aan zijn of haar verplichtingen.
Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de ondernemer niet de verwachte omzetten behaalt of dat er zich andere onvoorziene omstandigheden voordoen. Dit kan gevolgen hebben voor uw investering. Het kan bijvoorbeeld langer duren voordat u de beloning geleverd krijgt of eventueel uw geld teruggestort krijgt met rente.
In het uiterste geval kan het zelfs zijn dat de onderneming failliet gaat. U raakt de investering dan volledig kwijt. De door crowdfunders verstrekte gelden/investeringen vallen niet onder het depositogarantiestelsel of onder een ander garantiestelsel. Als crowdfunder dient u zicht bewust te zijn van deze risico’s.

Vandaar dat wij het woord crowdfunding ook niet vaak genoeg kunnen herhalen, beter veel kleine bedragen, dan een groot bedrag, dan blijft het risico ook kleiner voor u als investeerder.

Kan ik zowel een project plaatsen als een investeerder zijn?
Ja, U kunt als gebruiker zowel een project plaatsen en tegelijkertijd investeren in andere ideeën, maar niet investeren/doneren in uw eigen project (Dit is om witwaspraktijken op onze website uit te sluiten)